A Nyíregyháza-Jósavárosi Görögkatolikus Egyházközségben is, mint minden parókián folyamatosan megtartjuk a Szent Liturgiát és minden más szertartást is, amely elő van írva. A szokott időben lélekben mindenki bekapcsolódhat a közös imába. A Székesegyházunkból és Máriapócsról pedig élő közvetítést is láthatnak a Kedves Testvérek.

A betegség enyhüléséért és megszűnéséért pedig imádkozzuk buzgón egyházunk eme imáját:

Emlékezzél meg, Urunk, hogy test vagyunk, elenyésző és vissza nem térő lehelet. Esengve kérünk, szüntesd meg a betegséget. Csillapítsd le a gyorsan terjedő járványt, mert nem a holtak dicsérnek téged, Urunk, sem azok, kik a föld alá szállnak, hanem mi, élők dicsőítünk és szívünk keservében sóhajtozva kérünk téged, hallgass meg minket és könyörülj.

Mindenkinél többet vétkeztünk ellened és gonoszul cselekedtünk, Urunk, és ha valódi bűnbánatra el nem jutottunk, szándékunkat bűnbánat gyanánt fogadd tőlünk. Légy irgalmas és szabadítsd meg szolgáidat a halálhozó betegségtől és gyötrő fájdalmaktól. Siránkozva kérünk téged, Mindenható, gyorsan hallgass meg minket és könyörülj.