Hirdetés 2021. február 14-én

Hétfőn megkezdődik a Szent Nagyböjt. Ezen a napon szigorú böjt van, semmilyen állati eredetű ételt nem szabad magunkhoz venni!

Szintén holnap, február 15-án hétfőn az elsőáldozási felkészítő 17.30 órától lesz.

Szerdán és pénteken Előszenteltek Liturgiáját végzünk 17.30-kor. Minden ezen szertartás alatt lesz gyóntatás. Pénteken kolliva szentelés lesz, kérjük, aki tud aszalt gyümölcsöt (szilva, datolya, mazsola stb.) valamint mézet, diót hozzon pénteken délután 14 órára a finomság elkészítéséhez (vagy bármikor leadhatja az irodában).

A képviselőtestület elfogadta a 2020-as zárszámadás és 2021-es költségvetést. Aki szeretné ezt megtekinteni, az a parókussal való egyeztetés után, megteheti a jövő hét folyamán a parókián.

Egy nagylelkű adakozó jóvoltából 120 darab kis nyomtatvány készült, amelyen rajta van, hogy Nagyböjt melyik napján milyen zsoltárokat kell imádkozni. Úgy gondolom szép nagyböjti feladat, fogadalom és imádság lehet ennek elvégzése. Aki szeretne ebbe az imádságba bekapcsolódni az vehet majd kifelé menet a ministránsoktól egyet.

A következő (második) hramotás szombat február 27-én, szombaton lesz.

Örömmel jelzem, hogy újabb két nagyméretű ikonnal fog gazdagodni egyházközségünk. A tékozló fiú és az irgalmas szamaritánus történetét fogják ábrázolni. Hála és köszönet az adományozónak!

A jelenlegi képviselőtestület mandátuma lejárt ezért új választásokat fogunk tartani a Nagyböjt folyamán. De ennek lebonyolítása előtt szeretném Nagyböjt második vasárnapján megköszönni az előző testület munkáját és különösen azokét, akik már nem indulhatnak az új választásokon a szabályzat miatt, de több évtizedes munkájukkal nagyon sokat tettek ezért a közösségért. Értük szeretném majd a Szent Liturgiát bemutatni. Kérem, aki csak tud, jöjjön el erre a köszönő és hálaadó Liturgiára.