Hittanos gyerekeinkkel június 16-án (szerdán) Sárospatakra és Sátoraljaújhelyre kirándultunk. Egy csodálatos napot töltöttünk együtt. Köszönet minden segítőnek és résztvevőnek! (Képek a facebook oldalunkon és a honlapon).

A ránk következő héten csütörtökön ünnepünk lesz, Keresztelő Szent János születése. A liturgikus rend a megszokott ünnepi lesz.

A Görögkatolikus Metropólia a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére (szeptember 12), amelyet Ferenc pápa celebrál, különvonatot tervez indítani. A vonat Záhonyból indul majd és Kisvárdán, Nyíregyházán és Miskolcon át érkezik Budapestre reggel 8 órára, majd ugyanezen a vonalon indul vissza délután 4 órakor.
Fontos részlet, hogy a pápai misére június 30-áig lehet bejelentkezni (regisztrálni). Ez azért szükséges, hogy lehetőleg az oltárhoz közeli, foglalt helyet kapjunk. Ez tehát független a vonatra jelentkezéstől. (Ezt minél hamarabb tegyék meg, akik ezt a lehetőséget választják.)
Most csak egy előzetes jelzést kérünk, hogy tudjuk körülbelül hányan szeretnének jönni az egyházközségből. Ezt lehetőleg néhány napon belül tegyétek meg a kedves hívek a hátsó asztalon kihelyezett lapon vagy telefonon, hogy legyen helyünk a vonaton.